Agenda

 • za
  22
  dec
  2018
  17.00 - 18.15De Hof

  Een prachtige mogelijkheid om elkaar in deze kersttijd alle goeds te kunnen wensen! Iedereen is welkom!

  Onder het genot van een glas glühwein of chocolademelk kun je tijdens de Carols niet alleen genieten van het luisteren naar Kerst- en Midwinterliederen, maar er kan zeker ook mee gezongen worden.

  Medewerking zal ook dit jaar weer worden verleend door het Vrijbuiter Shantykoor ‘Omhoog’ onder leiding van Dita van Gangelen ondersteund door Frans de Vries op trompet.

  Wij  verwelkomen je graag in De Hof !

  Sneeuw en winterse koude deert ons niet, de vuren en warme dranken zullen ons warm houden. Echter, in geval van regen wordt een eventueel niet doorgaan uiterlijk 12 uur op de dag zelf op deze website vermeld!

 • za
  04
  mei
  2019
  12:00
  Het bestuur van Stichting De Hof zal traditiegetrouw in het kader van de Nationale Dodenherdenking – op 4 mei a.s. om 12.00 uur - bloemen leggen bij een drietal gedenkstenen welke zich bevinden op de voormalige oude begraafplaats ‘Gedenkt te Sterven’, thans stadstuin ‘De Hof’. Het betreft de herdenkingsplaquette van het voormalige Nieuwe Lyceum, de Mauthausensteen en de NSF-plaquette. 
   
  De plaquette uit het voormalig Nieuwe Lyceum, is sinds 1997 in beheer bij Stichting De Hof en draagt de namen van tien (oud-) leerlingen van deze voormalige school, welke tijdens de Tweede Wereld Oorlog vanwege hun daden uit liefde voor het vaderland of om hun joodse afkomst zijn omgekomen.
   
  Sinds april 1999 bevindt zich op de Oude Begraafplaats ‘Gedenkt te Sterven’ ook de Mauthausensteen. Deze steen komend uit de steengroeve van het concentratiekamp Mauthausen werd door de Hilversummer Bill Minco, overlevende van het kamp, jood en lid van het Geuzenverzet, meegebracht.  
  Een monument ‘opdat wij niet vergeten’. 
   
  Een derde herinneringsmonument op De Hof is de herdenkingssteen van de NSF, het latere Philips. Deze steen draagt de namen van een achttal medewerkers welke in de oorlog vanwege afkomst of daden van verzet het leven lieten. Mede door de moedige activiteiten van NSF-ers ten behoeve van het landelijke radio-verzetswerk konden de noodzakelijke verbindingen met de regering in ballingschap onderhouden worden.
   
  Belangstellenden zijn welkom om samen met ons stil te staan bij hen die nimmer vergeten mogen worden.
  Donderdag 4 mei zullen we tegen 12.00 uur bijeenkomen in de Oude Torenstraat tegenover de toren van de Grote Kerk, vanwaar we gezamenlijk naar De Hof zullen gaan.
 • wo
  03
  jul
  2019
  19:30De Hof
  TOONKUNSTKOOR IN DE HOF
  woensdag 3 juli - 19.30 uur
  toegang gratis
  neem een eigen stoeltje mee
 • za
  14
  sep
  2019
  10.30 en 15.30De Hof

  Rondleidingen alleen op zaterdag, om 10.30 uur en 15.30 uur.

 • za
  21
  dec
  2019
 • ma
  04
  mei
  2020
  12:30De Hof

  Op 4 mei gaan vanaf 12.30 uur de hekken open.
  U kunt zelf rondlopen.

 • ma
  10
  aug
  2020
  De Hof
  Voor jong en oud.
  Sluitingsdatum: 10 augustus 2020.
  Zie verder onder Nieuws.