• Dodenherdenking 4 mei 2020 (5 mei 2020)

• Herdenking Februaristaking (27 februari 2020)

Op 26 februari vond de jaarlijkse herdenking van de Februaristaking plaats waarbij o.a.burgemeester Broertjes bloemen legde bij het NSF monument.

X-mas Carols in De Hof

Deze jaarlijkse traditie wordt zeer gewaardeerd en is ook in 2019 weer enthousiast gezongen en bezocht.

Xmas Carols in De Hof

• TUINPLOEG (22 juni 2019)

Waar mogelijk wordt een deel van het onderhoud van De Hof uitgevoerd door een groep enthousiaste vrijwilligers. Zin om eens mee te doen? Gewoon even aanmelden via ‘contact’.

• Tuinploeg 2018 (22 augustus 2018)

In de zomer van 2018 hadden de rododendrons het dermate moeilijk, dat ze alsnog na de zomer van 2019 gesnoeid en ingekort moesten worden.

De tuinploeg werd voor deze omvangrijke klus versterkt met de inzet van wethouder Arno Scheepers die bewees ook uitvoerend zijn mannetje te staan.

• Toonkunst op de Hof (22 juni 2018)

21 JAAR  –  STICHTING ‘DE HOF’

226 JAAR –  ‘GEDENKT TE STERVEN’

Toonkunstkoor zong op de Hof

• Toonkunstkoor Hilversum in De Hof (6 juli 2017)

Toonkunstkoor Hilversum vierde op 5 juli haar seizoen-afsluiting in de Hof
    met een prachtig programma rond  Liebeslieder van Brahms onder leiding van
    Nico Philipp Hovius. Het werd een avond vol dramatische romantiek met na
    afloop een gezellig samenzijn.

• FINALE GEDICHTENWEDSTRIJD (22 juni 2017)

Onder grote belangstelling heeft de Finale en bijbehorende prijsuitreiking plaats gevonden van de dichtwedstrijd welke in het kader van 225 jaar ‘Gedenkt te sterven’ in De Hof georganiseerd werd.

Weliswaar werd i.v.m. de weersomstandigheden van de open lucht in De Hof uitgeweken naar de recent gerestaureerde aula van de Bosdrift, maar ook deze begraafplaats uit de late 19e eeuw met al haar kenmerken van de Romantische periode vormde een prachtig decor!

Uit meer dan honderd gedichten van leerlingen van de middelbare scholen heeft de 5-koppige  jury onder leiding van Harrie Geelen allereerst negentien gedichten genomineerd. Tijdens de prijsuitreiking werden elf gedichten door Mieke van Zonneveld voorgedragen, waarna door de jury de prijswinnaars bekend gemaakt werden.

De winnaar Elke Schokking (gemeentelijk gymnasium) werd overladen met dichtbundels. Eenzelfde bescheidener lot ondergingen de winnaars van de tweede en derde prijs, respectievelijk Esmée Huis in ’t Veld en Maayke Westhof (beiden A. Roland Holst College).  Ook alle overige genomineerden kregen ieder enkele bundels overhandigd.  Daarnaast hebben een aantal Hilversumse culturele instellingen vrijkaartjes e.d. ter beschikking gesteld.

v.l.n.r. Guus Marinus, Mieke van Zonneveld, Maayke Westhof, Harrie Geelen
    Elke Schokking, Eric van der want, Esmée Huis in ‘t Veld

Lees hier de gedichten van de drie prijswinnaars.

Onze grote dank gaat uit naar de ondersteuners van deze gedichtenwedstrijd. Allereerst naar Mieke van Zonneveld die elf genomineerde gedichten voordroeg. Leuk om te weten dat recent haar eerste dichtbundel ‘Leger’ uitkwam. Veel werk werd verzet door de jury bestaande uit Imme Dros, Detlev van Heest, Wim Lindeboom, wethouder onderwijs Eric van der Want onder de bezielende leiding van Harrie Geelen.

De dichtbundels welke de winnaars ontvingen werden ter beschikking gesteld door een aantal uitgevers, welke wij ook hier graag willen noemen en bedanken: Jaap Blansjaar; De Hof van Jan; Van Oorschot; Turing Foundation; Atlas Contact; Podium; Nijgh & van Ditmar; Querido; Arbeiderspers; De Contrabas; Meulenhoff. Als Hilversumse organisaties danken wij Museum Hilversum; Libris Voorhoeve; Apotheek Heemskerck Duker, natuurwinkel Goody Food  en Beeld en Geluid voor hun bijdrage aan de prijzen voor de genomineerden.

• Het Goois Vrouwenkoor in De Hof (22 juni 2017)

Het optreden van het Goois Vrouwenkoor werd een hoogtepunt rond de viering
    van het 225-jarig bestaan van de historische begraafplaats  ‘Gedenkt te
    Sterven’ in De Hof.
    Het optreden werd ingeluid door Robert Grijsen die het door hem geschreven
    gedicht ‘Gedenkt te Sterven’ kwam voordragen. De ademloze stilte rond het
    gedicht werd zacht hummend door het koor overgenomen.
    Ruim 125 Gooise zangeressen onder leiding van Martina Tobin wisten
    vervolgens met hun optreden in De Hof weer een fantastisch muzikaal feest te
    bouwen wat afgeslopen werd met een high tea voor de honderden
    belangstellenden.